Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fekete tea gyógyhatásai
  2024-01-04 22:12:13, csütörtök
 
  A fekete tea jót tesz a szívnek, szabályozza a vércukorszintet és felgyorsítja a zsírégetést

Ha nem szeretjük vagy nem ihatjuk a kávét, akkor napkezdéshez tökéletes a fekete tea is, hiszen nagyon sok előnye van az egészségünkre nézve. Megtalálhatók benne a polifenolok, az antioxidánsok, az aminosavak és a flavonoidok, amelyek védelmet nyújthatnak számos krónikus betegséggel szemben.

A fekete tea rendszeres fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait. A teában található vegyi anyagok nemcsak csökkenthetik a vérnyomásszintet, hanem javítják a vérkeringést, ami egészségesen és fitten tartja a szívet.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a fekete tea rendszeres fogyasztása csökkenti a rossz koleszterin szintjét. Ez a hatás nemcsak a stroke, hanem a szívroham kockázatainak csökkentésében is segít.

Szerte a világon nagyon sokan szenvednek cukorbetegségben. Ez egy olyan súlyos anyagcsere-rendellenesség, amelyet mindenképpen kezelni szükséges. Ha szeretnénk csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kockázatait, akkor naponta legalább 2 csésze fekete teát kellene elfogyasztanunk. Az elhízás a cukorbetegség ismert kockázati tényezője, a fekete tea antioxidánsai pedig segítenek a testsúlycsökkentésben.

Ha gyakran betegeskedünk, a fekete tea ebben az esetben is a segítségünkre lehet. Mivel antioxidánsokban bővelkedik, így segít a szervezetnek helyrehozni a testfunkciókat, és még a vírusok leküzdésében is a segítségünkre lehet. A fekete tea hörgőtágítóként is működik, ily módon még az asztma tüneteinek enyhítésében is számíthatunk rá.

A fekete tea gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így nagyon hatékony az emésztési zavarok gyógyításában is. Nagyszerűen hidratál, és energiát biztosít a szervezet számára.

Egyes tanulmányok arról is beszámoltak, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak fekete teát, erősebb csontozattal rendelkeznek, illetve esetükben alacsonyabb a csontritkulás és az ízületi gyulladás kialakulásának esélye. Ez a tea ugyanis a csontok ásványianyag-sűrűségét is javítani tudja.

A fekete tea antioxidánsai csökkenthetik a vesekárosodás esélyeit is. Ezen kívül ez a tea a vérnyomás szabályozásában is a segítségünkre lehet.

A fekete tea nagyon hatékonyan csökkenti a stresszhormonokat a szervezetben, és segíti a test teljes ellazulását. Mivel rendszeres fogyasztása javítja a memóriát és az agy működését, így még akár a Parkinson-kórral szemben is védelmet nyújthat.

A fekete tea az egyik legnépszerűbb tea világszerte az oolong, a fehér és a zöld tea mellett. Más teákkal ellentétben a feketetea-levelek oxidációs folyamaton mennek keresztül, hiszen a levelek sejtjeit oxigénnek teszik ki, ez pedig pozitívan hat az egészségre.

A fekete tea koffeint és L-teanin nevű aminosavat tartalmaz. Ez a kombináció segít az éberség és az összpontosítás fenntartásában. A fekete tea még a kognitív teljesítményt is növeli, illetve fokozza a végrehajtó funkciót és a memóriát is.

A fekete tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé, így oly módon juthatunk plusz energiához, hogy nem leszünk idegesek, hiszen a kávé sok esetben ezt okozza. Azonban csak óvatosan a fekete teával, ugyanis teofillinben is bővelkedik, amely vegyület megemelheti a pulzusszámot.

A fekete tea rendszeres fogyasztása fokozhatja az anyagcserét is. Segít a szervezetnek a tárolt zsír lebontásában. A fekete tea az oxidációs folyamatnak köszönhetően segíti a fogyást, mivel megváltoztatja a test zsírfelszívódásának módját.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: vérnyomásszintet, cukorbetegségben, antioxidánsokban, tulajdonságokkal, elfogyasztanunk, szabályozásában, hörgőtágítóként, vércukorszintet, fenntartásában, kialakulásának, összpontosítás, rendellenesség, csökkentésében, testfunkciókat, megváltoztatja, segítségünkre, megtalálhatók, betegeskedünk, legnépszerűbb, csökkenthetik, kockázatainak, csontritkulás, antioxidánsok, teljesítményt, gyógyításában, egészségünkre, antioxidánsai, cukorbetegség, vesekárosodás, felgyorsítja, csontozattal, köszönhetően, rendelkeznek, leküzdésében, fogyasztanak, rendszeresen, egészségünkre nézve, teában található, tanulmány arról, rossz koleszterin, hatás nemcsak, szívroham kockázatainak, világon nagyon, olyan súlyos, 2-es típusú, cukorbetegség ismert, segítségünkre lehet, szervezetnek helyrehozni, vírusok leküzdésében, asztma tüneteinek, emésztési zavarok, szervezet számára,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  Fekete-erdő desszert  Varga János Veniam - Fontos sz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Nem tudhatod  Png virág  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Hogy lehet megtartani  Alázat  Éretlen vers  Elköszönt  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Sose bánj semmit  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kaffka_Margit  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A Megváltó szolgálatában  Garai Gábor - Takarítás  Esti kép  Akarat  Akarat  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Adakozás  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A másik dolog,  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png lepke  Rátalálsz  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem tiéd  Hazára minden embernek szükség...  Szép álmokat!  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Jónás Tamás – Végtelen b...  Erdőn  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png fotel  Az igazi szeretetért rendszeri... 
Bejegyzés Címkék
egészségünkre nézve, teában található, tanulmány arról, rossz koleszterin, hatás nemcsak, szívroham kockázatainak, világon nagyon, olyan súlyos, 2-es típusú, cukorbetegség ismert, segítségünkre lehet, szervezetnek helyrehozni, vírusok leküzdésében, asztma tüneteinek, emésztési zavarok, szervezet számára, ízületi gyulladás, vesekárosodás esélyeit, vérnyomás szabályozásában, test teljes, egyik legnépszerűbb, feketetea-levelek oxidációs, levelek sejtjeit, kombináció segít, összpontosítás fenntartásában, kognitív teljesítményt, végrehajtó funkciót, fekete teával, tárolt zsír, oxidációs folyamatnak, vérnyomásszintet, cukorbetegségben, antioxidánsokban, tulajdonságokkal, elfogyasztanunk, szabályozásában, hörgőtágítóként, vércukorszintet, fenntartásában, kialakulásának, összpontosítás, rendellenesség, csökkentésében, testfunkciókat, megváltoztatja, segítségünkre, megtalálhatók, betegeskedünk, legnépszerűbb, csökkenthetik, kockázatainak, csontritkulás, antioxidánsok, teljesítményt, gyógyításában, egészségünkre, antioxidánsai, cukorbetegség, vesekárosodás, felgyorsítja, csontozattal, köszönhetően, rendelkeznek, leküzdésében, fogyasztanak, rendszeresen, mindenképpen, teofillinben, szervezetben, csökkentheti, szervezetnek, napkezdéshez, enyhítésében, számíthatunk, lebontásában, ásványianyag, pulzusszámot, egészségesen, vérkeringést, beszámoltak, világszerte, ellentétben, tanulmányok, rendelkezik, nagyszerűen, koleszterin, fogyasztása, helyrehozni, megemelheti, csökkenteni, kockázatait, polifenolok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.